6/22/2013

طريقة عمل البصارة

 - ¼ كيلو فول مدشوش
- 2 ثمرة بصل
- 5 فصوص ثوم
- 2 ملعقة كبيرة زيت
- ربطة كزبرة خضراء
- ½ كوب بقدونس مفروم
- ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة
- ملعقة صغيرة نعناع جاف
- ملعقة صغيرة شطة (حسب الرغبة)
- ملح وفلفل
اغسلي الفول ونضفيه، وانقعيه لمدة 6 ساعات في مية باردة، وبعدها اغسليه وغيّري المية، وارفعيه على النار، وحطي معاه بصلة، والثوم والكزبرة الخضراء، والبقدونس، وسيبيه على النار ساعتين على الأقل من غير تقليب، لحد ما يستوي تماما.
لما يبرد شوية، اضربيه في الخلاط لحد ما يبقى المزيج ناعم ومتجانس، وبعدها صفيه، ورجعيه في الحلة، وضيفي عليه الملح والفلفل والشطة والنعناع.
حطي الزيت في طاسة صغيرة وحمّري فيها بصلة، ومعاها الكزبرة الناشفة، وبعد كده وزعي البصارة على الأطباق، وزينيها بالتقلية.. وممكن تقدميها باردة أو سخنة

موسوعة الطبخ

موسوعة الطبخ

موقع موسوعة الطبخ يهتم بالمطبخ العربي والمطبخ الشرقي وال مطبخ العالمي ,بالاضافة الى الحلويات المختلفة وكذلك الأكلات الشعبية والتى لازالت تحتل مكانتها في المطبخ العربي,كذلك وصفات متعددة للصلصات والسلطات وانواع كثير من العصائر الباردة والمنعشة

إرسال تعليق

 
موسوعة الطبخ © 2015 - Designed by Templateism.com