القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة خبز التورتيلا

طريقة خبز التورتيلا

 - 1¾ كوب دقيق ذرة
- 1 1/8 كوب ميه ساخنة
ملحوظة:
ممكن تزوّدي ميه أو دقيق ذرة لو حسيتي أن العجينة لسه محتاجة.
اخلطي الدقيق مع الميه الساخنة كويس لحد ما الخليط يتجانس، وبعدين ابدأي اعجنيها بإيديكي، وبعد كده غلّفيها بكيس بلاستيك وسيبيها على جنب لمدة 30 دقيقة.
قطعي العجينة لـ15 قطعة متساوية، وفي الوقت ده حطي الطاسة على نار هادية وسيبيها تسخن، وبعدين شكّلي العجينة على هيئة كُرات، وبعدين خدي كورة وحطيها ما بين كيس بلاستيك وابدأي افرديها بالنشّابة، وبعد كده حطيها في الطاسة الساخنة وسوّيها على النار لمدة 30 ثانية لكل ناحية أو لحد ما يبقى لونها بني خفيف، وكرري الخطوات دي في باقي كرات العجين، وقدميهم.