6/02/2013

طريقة خبز التورتيلا

طريقة خبز التورتيلا

 - 1¾ كوب دقيق ذرة
- 1 1/8 كوب ميه ساخنة
ملحوظة:
ممكن تزوّدي ميه أو دقيق ذرة لو حسيتي أن العجينة لسه محتاجة.
اخلطي الدقيق مع الميه الساخنة كويس لحد ما الخليط يتجانس، وبعدين ابدأي اعجنيها بإيديكي، وبعد كده غلّفيها بكيس بلاستيك وسيبيها على جنب لمدة 30 دقيقة.
قطعي العجينة لـ15 قطعة متساوية، وفي الوقت ده حطي الطاسة على نار هادية وسيبيها تسخن، وبعدين شكّلي العجينة على هيئة كُرات، وبعدين خدي كورة وحطيها ما بين كيس بلاستيك وابدأي افرديها بالنشّابة، وبعد كده حطيها في الطاسة الساخنة وسوّيها على النار لمدة 30 ثانية لكل ناحية أو لحد ما يبقى لونها بني خفيف، وكرري الخطوات دي في باقي كرات العجين، وقدميهم.

موسوعة الطبخ

موسوعة الطبخ

موقع موسوعة الطبخ يهتم بالمطبخ العربي والمطبخ الشرقي وال مطبخ العالمي ,بالاضافة الى الحلويات المختلفة وكذلك الأكلات الشعبية والتى لازالت تحتل مكانتها في المطبخ العربي,كذلك وصفات متعددة للصلصات والسلطات وانواع كثير من العصائر الباردة والمنعشة

 
موسوعة الطبخ © 2015 - Designed by Templateism.com