6/02/2013

كباب الفراخ اللبنانى

كباب الفراخ اللبنانى
- 1 كيلو فراخ مفرومه
- 2 معلقه كبيره بقسماط مطحون ناعم
- 2 معلقه كزبره مفرومه خضرا
- نصف معلقه سماق
- نصف معلقه حبهان بودره
- نصف معلقه زعتر بودره او فريش
- نصف معلقه صغيره كركم
- ملح وفلفل اسود
- نصف معلقه صغيره ثوم بودره
- نصف معلقه صغيره بصل بودره
- نصف حبه جوز الطيب مبشوره
هنجيب الفراخ المفرومه ونتبلها كويس بكل التوابل دى وبعدين نضيف عليها البقسماط المطحون ونقلبها كويس لحد ما كل المكونات دى تتجانس مع بعضها بعد كده هدخلها الثلاجه لمده ساعه عشان الفراخ تتجانس مع التوابل وكمان عشان نعرف نشكلها كويس وتكون سهله فى تشكيلها بعد كده هنشكلها اصابع فى اسياخ خشب او ممكن على ايديكى وبعد كده ترجعيها الثلاجه لمده نصف ساعه قبل الشوى تقدرى تشويها فحم هتكون جميله وممكن لو مش عندك فحم ممكن فى الفرن فى الرف الاوسط وممكن كمان فى طاسه فيها

موسوعة الطبخ

موسوعة الطبخ

موقع موسوعة الطبخ يهتم بالمطبخ العربي والمطبخ الشرقي وال مطبخ العالمي ,بالاضافة الى الحلويات المختلفة وكذلك الأكلات الشعبية والتى لازالت تحتل مكانتها في المطبخ العربي,كذلك وصفات متعددة للصلصات والسلطات وانواع كثير من العصائر الباردة والمنعشة

 
موسوعة الطبخ © 2015 - Designed by Templateism.com