5/12/2013

كوكيز ببشر البرتقال

كوكيز ببشر البرتقال
للكوكيز:
- 2 ½ كوب دقيق
- 1 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
- رشة ملح
- ا كوب زبدة سايحة
- 1 كوب سكر بحبب "من غير طحن"
- 2 ملعقة كبيرة بشر برتقال
- 2 ملعقة كبيرة عصير برتقال
- 1 بيضة
للصوص:
- 1 ½ كوب سكر مطحون ناعم
- ملعقة كبيرة بشر برتقال
- 2 ملعقة كبيرة عصير برتقال
للكوكيز:
نحط بشر البرتقال على السكر في طبق و نفرك البشر مع السكر لحد ما السكر ياخد طعم و لون البرتقال,وفي طبق غويط نحط الدقيق + البيكنج بودر و رشة الملح و نقلب كويس
نحط عليهم خليط السكر اللي عملناه و نقلب,و نحط البيضة و الفانيليا و نقلب كويس
اخر حاجة الزبدة,و نقلب كويس لحد ما تتشكل معانا عجينة ماسكة نفسها.
ونجيب الصواني اللي هنعمل فيها و نفرش فيها ورق زبدة.
ونبدأ ناخد قطعة صغننة من العجين و نكور كور وسط مش صغننة و مش كبيرة
ونرصهم في الصينية,وندخلهم الفرن على درجة حرارة عالية لمدة 10 ل 12 دقيقة
يادوب تبدأ تاخد لون ذهبي فاتح من تحت و نشيلها على طول.
نطلع الصينية تبرد شوية و بعدين نشيل الكوكيز بالراحة بملعقة مسطحة كبيرة من بتوع المطبخ علشان ماتتفتفتش معانا.
و بعد ما بتبرد خالص بتنشف شوية علشان كده مش المفروض نسيبها في الفرن كتير علشان ماتنشفش اوي.
بنحط السكر المطحون و بشر البرتقال و عصير البرتقال مع بعض و نقلب كويس و بس كده.بتحطيه على الكوكيز.

موسوعة الطبخ

موسوعة الطبخ

موقع موسوعة الطبخ يهتم بالمطبخ العربي والمطبخ الشرقي وال مطبخ العالمي ,بالاضافة الى الحلويات المختلفة وكذلك الأكلات الشعبية والتى لازالت تحتل مكانتها في المطبخ العربي,كذلك وصفات متعددة للصلصات والسلطات وانواع كثير من العصائر الباردة والمنعشة

 
موسوعة الطبخ © 2015 - Designed by Templateism.com