كيفية تحضير كرواسون

مقادير الكرواسون
5 كوب دقيق2 كوب مياه دافيه
نص كوب زيت
ربع كوب حليب بودره
2 معلقه كبيره سكر
2 معلقه صغيره خميره فوريه
اقرا ايضاكيفية تحضير فلان الكراميل
اقرا ايضاطريقة تحضير صبيعات بحلوة الترك
اقرا ايضاكيفية تحضير مقروظ اللوز
رشة ملح
زبده للفرد
اي نوع حشو تحبوه
بيضه مع رشة فانيليا للتلميع
طريقة تحضير الكرواسون
في طبق عميق نفرغ كوبين دقيق ونضيف الخميره والسكر ورشة الملح والحليب البودره ونخلطهم جيدا مع بعض.نضيف المياه بالتدريج ونخلطهم لحد ماتتجانس المكونات مع بعضها.
نغطي العجينه ونتركها 10 دقايق لكي تخمر
بعد ال 10 دقايق نحط الزيت وباقي كمية الدقيق ونعجن العجينه مره اخرى الى ان نتحصل على عجينة طريه و متماسكه
نقسم عجينة لكور متوسطة الحجم ونتركها ترتاح قليلا حوالي ٥ دقايق
على سطح مرشوش عليه شوية دقيق نفرد كل كوره من العجينه بالحلال الى ان تكون رقيقه وندهنها بالزبده
نحط كور العجين فوق بعضها، ولازم ندهن زبده بين كل طبقة والتانيه
نفرد كل الطبقات مره اخرى بالحلال الى ان تكون طبقات رقيقه ثم نقطعها مثلثات متساوية الحجم.
نضيف الحشو حسب الرغبه ونلف براحه من رأس المثلث فوق لحد تحت
نضعها في صينيه ونرص فيها الكرواسون
نخفق البيضه مع رشة الفانيليا وندهن بيها الكرواسون ونتركه نص ساعه يخمر
نسخن الفرن على درجة حراره 180,ندخل الصينيه الفرن لمدة 20- 25 دقيقه، لحد ما يستوي الكرواسون ويحمر وياخد اللون الذهبي.
لكي ينجح الكرواسون معانا
- الكرواسون من المخبوزات الحساسه للكميات والمعايير في المقادير، فلازم نلتزم بالوصفه بالظبط
لكي ينجح الكرواسون معانا
- الكرواسون من المخبوزات الحساسه للكميات والمعايير في المقادير، فلازم نلتزم بالوصفه بالظبط
اهم حاجه لازم نستخدم نوع زبده جيد جداً
المياه والحليب لازم يتضافوا دافيين وليس باردين ولا سخنين
لازم نفرد العجين بحلال جيد لحد ما الطبقة تكون رقيقه
لازم العجين يخمر مرتين مره واحنا بنعمله و مره بعد التشكيل.
يخبز الكرواسون بصواني غير قابله للإلتصاق، لازم نسخن الفرن قبل ماندخل فيه الكرواسون ب 10 دقايق ولازم نحط الصينيه على في منتصف الفرن ونتجنب فتح الفرن اثناء التسويه.
يخبز الكرواسون بصواني غير قابله للإلتصاق، لازم نسخن الفرن قبل ماندخل فيه الكرواسون ب 10 دقايق ولازم نحط الصينيه على في منتصف الفرن ونتجنب فتح الفرن اثناء التسويه.
تعليقات
إرسال تعليق