القائمة الرئيسية

الصفحات

حلوى ورد الرمال rose sable

حلوى ورد الرمال
 - عجينه جلاش (ديول).
- زبده ذائبة.
- 3 كميات من اللوز المطحون أومقدار جوز.
- مقدارمن اللوز.
- مقدارمن البندق ( حسب الرغبه )لكن الكل يكون مطحون.
- مقدارمن السكر الناعم. 
- رشه قرفه. 
- رشه ماء زهر. 
- بيض حسب الاحتياج.
-عسل .

تخلط جميع مكونات اللوز، جوز، بندق مع السكر ويرش عليها ماء الزهر ثم يضاف اليها البيض حبه تلو الاخرى حتى نتحصل على عجينه متماسكه .
تاخد منها مقادير صغيره تشكل علي شكل دائري وتغطى وترك على جنب لحين تحضير العجينه .
تفرد عجينه الجلاش وتاخد منها ورقتين تقطع علي شكل دائره بواسطه القالب المخصص لذلك ( يوجد في الاسواق رقم 9) وتقطع ايضا دوائر بقالب اصغر رقم 7 دوائر أخري توضع علي جنب.
يوجد قوالب في السوق علي شكل ورده وهي صغيره وتستعمل احيانا في الطورطات الصغيره ، تدهن بالزبده جيدا ثم توضع في وسطها ورقتين من الدائره رقم 9 ويوضع في وسطها كويره الوز بعدها تاخد 5 ورقات من الدائره رقم 7 وتلف كل واحده علي حدى علي بعضها ثم تشك بواسطه عود صغير داخل عجينه اللوزالى ان تتملأ الفراغات وعدد الوريقات حسب الرغبه ممكن يكون 5 أو 6 حسب كبر القالب. 
ومن بعدها تدخل فرن ساخن180 درجه حتي تحمر جيدا مهم جدا التحمير .

تخرج من الفرن وتزال من القوالب بعنايه كي لا تتكسر وتغمس في العسل وترك للتقطيروبعدها تحط في أوراق التزين وترش بالمسحوق الفضي المخصص للحلويات.