القائمة الرئيسية

الصفحات

الفتة المصرية بالكوارع

 الفتة المصرية بالكوارع
-٢ كوارع بقري
- ٢ كوب ارز مصرى
- ١ كوب شعيريه
- ٢ م-ك سمن بلدى
- ١ كيلو طماطم
- ٢ م-ص حمص حب
- ٢ م-ك زيت
- ٤ فصوص ثوم
- ١ م-ص كمون مطحون
- ٥ مكعبات مرقه ماجى
- ٢ ثمره ليمون
- خبز ابيض حسب عدد الاسرة
-١ م-ص ملح
- ١ م-ص بهارات
- ١ م-ص فلفل اسود
يتم غسل الكوارع جيدا و توضع فى قدر مليء بالماء.
و يوضع القدر علي النار لمده ٤ او ٥ ساعات الى ان تنضج الكوارع.
بعد نضج الكوارع تضاف ٤ مكعبات ماجى و فلفل اسود و يترك القدر على نار متوشطه الحراره لمده ٨ دقائق.
تجهز المقلاه و يوضع بها السمن حتي يتم تحمير الشعيريه بها و من ثم يضاف الارز و الملح الي الشعيريه.
ومن ثم يضاف الماء بحيث يعلو الارز قليلا و يترك علي النار حتي النضج.
يتم فرم الثوم في المفرمه و يضاف اليه الكمون و الملح.
و يجهز قدر للطبخ اخر و يوضع به قليل من الزيت ثم يضاف اليه خليط الثوم و الكمون
ثم تضاف الطماطم و الفلفل الاسود و البهارات و كوب الماء و مكعب ماجي و تترك علي النار حتي ينضج الخليط.
و من ثم توضع الكوارع في الصلصه و تترك لمده ٥ دقائق.
ثم يقطع الخبز الي قطع صغيره و يضاف اليه قليل من مرق الكوارع حتي يتشرب المرقه.
و يضاف الارز المجهز الي الخبز و من ثم تضاف الصلصه و الكوارع.